32f5b4a653aa9e2f733ebb68e2b9dc61.jpg
3cdf5a8273df6f813b0011fc629078cc.jpg

1 2 3

Tisztelt Olvasó, Kedves Látogató!

pm

Szeretettel köszöntöm Önt Letenye kisvárosunk honlapján, amely Zala megyében, a horvát határ mellett található. Letenye első említése  1347-ből való, Letyne formában. Neve szláv eredetű (leto: „nyár”.) Ekkor a Gutkeled család birtokában állott, és kiemelkedő jelentőséggel bírt a környéken.  1358-ban a Gutkeled család kihalása után visszaszállt a királyra a birtok. 1366-ban az új szlavón bán Széchy II. Miklós ónod váráért cserébe szerezte meg Letenyét. 1367-ben a király vásártartási jogot adott a településnek, amely 1498-től mezőváros. 1989-ben városi rangot kapott Letenye.

Kérem tekintse meg virtuálisan 4.080 lelkes településünket, Zala megye egyik legszebb kistérségi, járási központját a Mura-menti tájvédelmi körzet területén. Budapesttől az M7-es autópályán két és fél órányira található határátkelőhely Horvátország felé. Az adriai tengerpartra az országból érkező turisták megálló-, és pihenőhelye.
Letenye központjában található Szapáry-Andrássy Kastély nyugalmat árasztó, védett parkjában strand- és termálfürdő ülő-, úszó-, és gyermekmedencével, valamint kempingjével, apartmanházával várja a pihenni vágyó kedves vendégeket. Éttermek, panziók biztosítják városunkban az átutazó vendégek kényelmét.

Csendes, virágokkal színesített kisvárosunk a Mura határfolyóval és erdővel borított lankás zalai dombok, szőlőhegyek meghittségével az urbanizált, rohanó világunkban felüdülést nyújt a kerékpározók, bakancsos túrázók, horgászok, vadászok és kirándulók számára.

Ismerje meg vendégszeretetünket, látogasson el hozzánk, a "Mura Városába"!

Tisztelettel: Farkas Szilárd

polgármester?

Projektek

eusprojektek
Videkiterseg eu

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap internetes oldala: https://ec.europa.eu/agriculture/

magyar falu program logo 300

Vendéghívogató verssorok