akadalymentes verzió

TERMELŐI PIAC KIALAKÍTÁSA ÉS HELYI AGRÁRLOGISZTIKAI FEJLESZTÉSEK LETENYÉN

Projekt azonosítószáma: TOP-1.1.3-15-ZA1-2016-00009
Kedvezményezett neve: Letenye Város Önkormányzata
Projekt befejezési dátuma: 2019. 05. 31.
Támogatási összeg: 216 985 955 Ft
Támogatás intenzitása: 100%

A projekt célja a helyi termelők támogatása a kialakítandó piacon árusítóhelyek kialakításával és hűtőház létesítéssel. A város és a környék lakossága ezáltal egy hiánypótló élelmiszerellátási formával gazdagodik.

A projekt Letenye központi területén, a Béci-patak partján, a 389 Hrsz.-en valósul meg. A telken a piac és a hűtőház üzemeltetéséhez szükséges közmű vezetékeket, csatlakozási pontokat ki kell építeni.

Közlekedő utak, parkolók
A belső közlekedő utak kialakítása fontos eleme a projektnek, hiszen ezen utak biztosítják a piac megfelelő használhatóságát. Kiemelt figyelmet kell fordítani a gyalogosok biztonságos és akadálymentes közlekedésére, de emellett biztosítani kell a teherszállító járművekkel történő megközelíthetőséget is.

Elárusítóhelyek
A termelői piac kialakítása fedett, nyitott csarnokban könnyű szerkezettel valósul meg, a csarnok össz alapterülete 8 x 46 méter. A telepített értékesítő helyek pontos mérete elsősorban a helyi termelők véleményének figyelembe vételével lesznek kialakítva.

Kiszolgáló és szociális helységek
A projekt keretében kialakításra kerül egy kiszolgáló és szociális helységek. Az épület megközelíthetősége teljeskörű akadálymentesítéssel kerül kialakításra.

Hűtőház
A területre 1 db háromféle tárolási lehetősége nyújtó hűtőház. A hűtőházban a helyi termelők termékei kerülnek elhelyezésre, míg a több funkciós részben szintén a helyi termelők pld. gyümölcspréselést vagy egyéb kapcsolódó tevékenységet végezhetnek. Az épületben fekete-fehér rendszerű öltöző is kialakításra kerül. A hűtőház minden hatályos szabványnak, jogszabálynak meg fog felelni.

A piac területe a zöld város projekt egyik kapcsolódó eleme lesz (közvetlen határos), így szükséges az ahhoz való illeszkedés. A piac területén parkosítás került tervezésre. Eszközbeszerzés a piac és hűtőház rendeltetésszerű használatához szükséges eszközök alkotják. Az anyag és raklapmozgatást lehetővé kell tenni a hűtőházon belül és a hűtőház és elárusító helyek között is, ennek egyik legjobb módja az elektromos targonca illetve a kézi raklapmozgatók. A telepített elárusítóhelyek korlátos száma miatt gyors és gazdaságos lehetőséget biztosít az alkalmankénti megnövekedett eladó igény kezelésére 15 db ideiglenes elárusítóhely beszerzésre (pavilon). Ezeket csak abban az esetben szükséges felállítani, amikor a beérkező igények meghaladják a fix elárusítóhelyek számát, jellemzően nagyobb ünnepek, jeles napok előtt lehetséges ez.

 

• Helyszínrajz

• Földszinti alaprajz

• Műszaki leírás